2018. január 3., szerda

Majonézes almás zellersaláta dióval

A hagyományos majonézes saláták közül néhányat a nyerskonyhában is el lehet készíteni, majonézes kukorica saláta, cékla vagy borsósaláta… de talán a legizgalmasabb ez az almás zellersaláta nyers majonézzel. Kifejezetten téli étel, az alma, a dió és a zeller édes-hármasa teszi különlegessé.



Hozzávalók 4 adaghoz
18 dkg zellergumó tisztítva mérve
12 dkg zellerszár
15 dkg alma
egy marék áztatott, szárított dió

Majonéz:
15 dkg kesudió
10 dkg alma
só, citromlé, víz

Előkészítés: a diót beáztatjuk tiszta vízbe kb 10 órára, majd sütőben vagy aszalógépben teljesen kiszárítjuk. Elkészítjük a majonézt: a kesudiót a hámozott, tisztított almával, kevés vízzel és az ízesítőkkel simára turmixoljuk.
Elkészítés: a zellergumót gyufaszál vékony csíkokra, a zellerszárat vékony szeletekre vágjuk, az almát lereszeljük nagylyukú reszelőn. A darabos részt összekeverjük a majonézzel.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk összemorzsolt dióval.


Nincsenek megjegyzések: